Biografie

Henk ten Bos, Veelzijdig kunstenaar en kunstschilder

Henk ten Bos | ZelfportretHenk ten Bos was bekend onder alle lagen van de Hengelose bevolking, maar zeker ook buiten Hengelo. Zijn schilderijen hangen over de hele wereld (o.a. in Jordanië een portret van koning Hoessein en een schilderij bij koning Olaf van Noorwegen). Meerdere Hengeloërs zijn in het bezit van een of meerdere van zijn werken.
Vanaf  1945 heeft hij veel exposities gehouden bij onder andere; ’t Lansink, Oudheidkamer Hengelo, Natuurmuseum Denekamp, Natuurhistorisch museum Enschede, Gemeentehuis Borne, Gemeentehuis Hengelo enzovoort.

Als Kunstschilder was Henk ten Bos ook verbonden aan het voormalige defensiebedrijf Hollands Signaal (tegenwoordig Thales Nederland) te Hengelo Ov. Waar hij vele werken heeft gemaakt voor zowel geschenken als om de signaal ontwerpen te tonen aan de diverse klanten van het bedrijf.
Wat velen niet weten is dat het logo van de oude schouwburg ontworpen is door Henk ten Bos. Er is ook een videofilm gemaakt in opdracht van een commissie en bedoeld voor het ziekenhuis en bejaardentehuizen in Hengelo. De start van de opnames werd ingeleid door de heer Bevers (oud burgemeester van Hengelo). In de film geeft Henk ten Bos uitleg over zijn schilderijen die dieren en het Twentse landschap als onderwerp hebben.

Henk ten Bos overleed 1995 te Hengelo Ov.

Email voor info of contact
Volg ons ook op Facebook
Volg ons ook op Facebook
Volg ons ook op Instagram0
Google+