Welkom

Een gedreven en bedreven kunstschilder

Deze website is een ode aan de werken van de Hengelose Kunstschilder Henk ten Bos. (1921-1995)

Henk ten bos | fazant op heideHenk ten Bos heeft in zijn leven vele schilderijen gemaakt met uiteen lopende onderwerpen. Ook in zijn beroep was hij bezig met kunst. Werkzaam bij Hollands Signaal (nu Thales Nederland) in Hengelo Ov heeft hij verschillende doeken gemaakt, die wereldwijd verspreid zijn. Van oorlogsbodems met de nieuwste radarapparatuur tot portretten van zakenrelaties en collega’s.

In zijn privéwerken voert echter ook zijn bevlogenheid voor de natuur en twentse landschappen de boventoon.

Sinds 2006 is zijn kleinzoon Lesley Gemser bezig om zijn werken te catalogiseren. Deze website is daarvan een onderdeel en eert daarmee Henk ten Bos en zijn vele prachtige werken.

In mei 2019 is naar aanleiding van artikelen in de krant Tubantia besloten, een gedeelte van de kunstwerken beschikbaar te stellen voor verkoop aan liefhebbers. Hiermee is ook de kunstgalerie tot stand gekomen.

2020 is het jubileumjaar van “25 jaar nalatenschap Henk ten Bos”. Ter gelegenheid van deze bijzondere gebeurtenis heeft de Rotterdamse filmmaker Pau Han Kho een korte documentaire “De Vakman” over Henk ten Bos gemaakt. Momenteel wordt deze film wereldwijd op filmfestivals aangeboden en is o.a.  als finalist in Los Angeles beoordeeld en heeft een prijs ( Best Director) op een Indiaas filmfestival in de wacht gesleept.

Stand van zaken  6 augustus 2021: 1 award, 8 finalist, 22 official selections, 16 countries worldwide

 

Hier enkele bijbehorende toegekende attributen:

 

Voor de actuele IMDB ‘waardige’ nominaties klik hier

Voor meer informatie, vragen, interesse in aankoop en natuurlijk als u in het bezit bent van één van de kunstwerken van Henk ten Bos  (voor de inventarisatie en documentatie hiervan), kunt u contact opnemen met Lesley Gemser via onderstaand email adres:

info@henktenbos.com

Volg ons ook op facebook en instagram.

 

Volg ons ook op Facebook
Volg ons ook op Instagram