Welkom

Een gedreven en bedreven kunstschilder

Deze website is een ode aan de werken van de Hengelose Kunstschilder Henk ten Bos. (1921-1995)

Henk ten bos | fazant op heideHenk ten Bos heeft in zijn leven vele schilderijen gemaakt met uiteen lopende onderwerpen. Ook in zijn beroep was hij bezig met kunst. Werkzaam bij Hollands Signaal (nu Thales Nederland) in Hengelo Ov heeft hij verschillende doeken gemaakt, die wereldwijd verspreid zijn. Van oorlogsbodems met de nieuwste radarapparatuur tot portretten van zakenrelaties en collega’s.

In zijn privéwerken voert echter ook zijn bevlogenheid voor de natuur en twentse landschappen de boventoon.

Sinds 2006 is zijn kleinzoon Lesley Gemser bezig om zijn werken te catalogiseren en zo te redden voor het nageslacht. Deze website is daarvan een onderdeel en eert daarmee Henk ten Bos en zijn vele prachtige werken.

In mei 2019 is naar aanleiding van artikelen in de krant Tubantia besloten, een gedeelte van de kunstwerken beschikbaar te stellen voor verkoop aan liefhebbers.

Komende periode zal de site aangevuld worden met nog niet eerder afgebeelde werken.

Voor meer informatie, vragen, interesse in aankoop en natuurlijk als u in het bezit bent van één van Henk ten Bos zijn kunstwerken (voor de inventarisatie en documentatie hiervan) kunt u contact opnemen met Lesley Gemser via onderstaand email adres:

info@henktenbos.com

Tevens zijn we binnenkort ook op social media zoals Facebook en Instagram te vinden met Kunstgalerie Henk ten Bos.

Email voor info of contact
Volg ons ook op Facebook
Volg ons ook op Facebook
Volg ons ook op Instagram0
Google+